ОДДЕЛИ

ГАЛЕРИЈА

МЕДИЦИНСКИ УСЛУГИ

galerii

ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

i

ЗА РЕ МЕДИКА

 

 

 

 

 

 

 

Хирургија

Оториноларингологија

Амбуланта за оториноларингологија и хирургија на  глава и врат

Стручен тим:
Проф. Др. Ѓорѓи Оровчанец
спец. оториноларинголог

Др. Весна Петреска
спец. оториноларинголог

Дијагностика:

- Дијагностика на акутни и хронични заболувања на Уво,Нос  и Грло

- Детска ОРЛ

- Ендоскопско испитување на горни дишни патишта со видео запис

- Алерголошко испитување и лечење

- Болести на слух и рамнотежа

- Пореметување на глас и говор (засипнатост, говорни помагала)

- Пореметување на вкус и мирис

- Дијагностика  и третман на Sleep apnea хрчење

- Дијагностика на ту промени на кожата на главата и вратот

- Инхалации, аспирации, зрачна терапија

 

Хируршки интервенции:

 

Ласерска ОРЛ Хирургија:

- Ласерски третман на полипозни и папиломатозни промени во грлото и на гласните жици ( МЛ-скопија, абразија, аблација)

- Ласерско отстранување на туморозни промени во грлото (ларинксот),

- Ласерски третман на задебелени и булозно променети носни школки (конха булоза и конха хипертрофика)

- ласерски третман на полипи во носот( полипектомија нази)

- Отстранување на лимфни чворови на врат

- Ласерски интервенции на бемки и други пигментирани  ту промени на кожата на главата и  вратот

- Ласерско  лечење на хрчење Sleep apnea (кај ласерски интер венции)

- Оперативни  корекции  и  естетски интервенции на промени на главата  и   вратот:

- ушни школки

 

Нос, лице, усни

- отстранување на ожилни промени и тетоважи

- корекција на брчки на лице и  врат (Рестилан)